Auto verkopen

Bijna iedereen die overweegt een nieuwe auto te kopen komt voor de vraag te staan wat te doen met de oude auto: inruilen of zelf proberen de auto te verkopen? Het lijkt misschien wat ingewikkeld, zelf een auto verkopen, maar het vraagt vooral een goede voorbereiding. Om te beginnen moet er een inventarisatie worden gemaakt van de sterke en van de minder goede kanten van de auto.

Een auto verkopen wijkt in die zin niet af van het verkopen van enig ander product. Verder is het belangrijk om niet terug te schrikken van negatieve en ontmoedigende reacties uit de directe omgeving: “wat, zelf je auto verkopen?, waar begin je aan”! Auto’s verkopen lijkt misschien werk voor professionals, maar het aantal mensen dat besluit om zélf, dus zonder tussenkomst van een garage, de eigen auto te verkopen neemt met de maand toe.

Auto verkopenAls dan definitief is besloten om zelf de auto te verkopen en de auto lijkt nog genoeg kwaliteit te hebben om hem weer op de markt te brengen, dan moet de voorbereiding wat serieuzer worden. In die zijn wijkt een auto verkopen af van het verkopen van bijvoorbeeld een mp3-speler, het gaat toch al gauw om enkele duizenden euro’s. Er zijn speciale websites waar mensen die zelf hun auto verkopen alle mogelijke relevante informatie kunnen vinden.

Belangrijke voor iedereen die een auto gaat verkopen, is de dagwaarde auto. De dagwaarde is een belangrijke indicatie voor de prijs die kan worden gevraagd. Daarnaast spelen andere zaken een belangrijke rol, zoals het aantal kilometers op de teller, de staat van onderhoud en het verbruik. Gegevens als deze mogen niet ontbreken; een auto verkopen hoeft niet per se ingewikkeld te zijn.

Er zijn mensen die door hun eigen auto te verkopen een nieuwe hobby hebben ontdekt! Een auto kopen heeft – afgezien van de financiële aderlating – onmiskenbaar erg leuke kanten, maar een auto verkopen heeft ontegenzeggelijk ook zijn charmes! Het onderhandelen met potentiële kopers kan een onvermoed verkooptalent blootleggen en het kan tot een aangenamer eindresultaat leiden dan het inruilen van een auto bij de garage. Alleen om die redenen al is een auto verkopen iets om minstens één keer zelf gedaan te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>