Autoverzekering

Een goede autoverzekering zoeken en afsluiten via internet

De autoverzekering:

Om met een motorvoertuig de weg op te mogen, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Zonder autoverzekering loop je namelijk niet alleen een groot financieel risico, maar maak je je ook schuldig aan een strafbaar feit.

 

Wettelijk verplichte autoverzekering(WA)

Een autoverzekering zorgt er namelijk voor dat altijd de schade van de tegenpartij wordt vergoedt, als je schuldig bent aan een aanrijding. Dit is de basisverzekering die wettelijk moet zijn afgesloten en ook bekend staat als WA autoverzekering (WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid)

 

Andere soorten auto verzekering:

Buiten de hierboven genoemde WA autoverzekering die als dekking moet zijn afgesloten voordat je gebruik maakt van de weg zijn er nog twee andere soorten autoverzekering, die weliswaar duurder zijn, maar waarvan de dekking uitgebreider is.

 

WA beperkt casco:AutoverzekeringAutoverzekering

Dit is een uitbreiding van de verplichte WA autoverzekering. Hierbij is niet alleen de schade van de tegenpartij verzekerd, maar ook (beperkt) de schade aan het eigen voertuig als gevolg van brand, diefstal en glasschade. Je kunt dus stellen dat bij deze variant, de autoverzekering ook de schade verzekerd aan je eigen voertuig, die buiten jouw schuld, door externe invloeden wordt veroorzaakt. Vaak is bij deze verzekering wel een eigen risico van toepassing.

 

WA volledig casco (all Risk):

Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die er bestaat. Niet alleen is de schade van de tegenpartij en de schade aan het eigen voertuig, veroorzaakt door externe invloeden, gedekt. Maar ook alle andere schade aan je eigen voertuig. Hierbij kun je denken aan schade na een aanrijding of schade veroorzaakt door een onbekende bestuurder en/of schade als gevolg van vernieling. Ook bij deze meest uitgebreide autoverzekering geldt vaak een eigen risico.

Wel kan het bij dit soort all risk auto verzekeringen zijn, dat extra voorwaarden worden gesteld, zoals een leeftijdseis.

 

Ongevallen inzittenden verzekering:

Naast de schade veroorzaakt aan of door je voertuig, kun je ook een verzekering af sluiten voor de inzittenden. Als er bijvoorbeeld door een aanrijding als gevolg van jouw schuld, een van je passagiers invalide raakt, zijn de daaruit voortvloeiende kosten door deze verzekering gedekt.

 

Rechtsbijstand:

Ook kunnen als gevolg van een aanrijding juridische conflicten ontstaan met de tegenpartij. Denk hierbij bijvoorbeeld, aan een meningsverschil over de schuldvraag van de aanrijding. Het is dan wel zo prettig als je daar een rechtsbijstand verzekering voor hebt afgesloten. Deze ondersteunt je dan in het juridische geschil. Wel moet worden opgemerkt dat deze verzekering alleen geschillen dekt, die een relatie hebben met het verkeer.

 

Autoverzekering berekenen

Het kan tegenwoordig lonen om autoverzekeringen te vergelijken, ongeacht de dekking. Zo kun je op deze site in slechts enkele minuten een berekening maken bij diverse verzekeraars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>