Wat is mijn auto waard

Wat is mijn auto waard? Dit is vaak de eerste vraag die er wordt gesteld wanneer er wordt besloten om een oude auto in te ruilen en over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe auto. Echter is het daarnaast handig om te weten op welk moment het financieel gezien de beste tijd is om je auto te verkopen en dus eerder aandacht besteed aan de vraag:

 

wat is mijn auto waard?

De volgende aspecten bepalen een groot gedeelte van de waarde van de auto.

  • De leeftijd van de auto
  • Kilometerstand van de auto
  • Eventuele mankementen van de auto

De meeste aandacht wordt besteedt aan de eerste twee punten. En meestal aan een combinatie van die twee. Dit komt omdat alle producten een bepaalde economische levensverwachting hebben. Wanneer een auto ouder wordt zal de waarde dalen omdat de kans op defecten groter wordt. Soms kan het best dat een auto nog een aantal jaar zonder problemen door kan rijden terwijl de auto economische gezien al is afgeschreven.

Wat is mijn auto waardDe kilometerstand is een nauwkeurigere indicatie van de gebruiksduur van de auto. En ook door middel van deze factor kan de dagwaarde auto worden geschat. Dit gebeurt met hetzelfde principe als bij de leeftijd van de auto. Door het aantal afgelegde kilometers van de auto kan er worden geschat hoeveel kilometer de auto economisch gezien kan afleggen en hierop wordt de waarde van de auto gebaseerd.

Het punt wat vaak onderbelicht wordt bij zowel particulieren als verkopers van autodealers is het technisch aspect van de auto’s. Voor particulieren is dit vaak logisch te verklaren omdat het erg lastig is om voor de aankoop van de auto deze aan een intensieve keuring te onderwerpen. Maar dit gebeurt ook niet of nauwelijks bij autodealers terwijl er hier toch onverwachte mankementen en dus kosten uit voort kunnen komen.

Een nauwkeurig antwoord op de vraag: wat is mijn auto waard? Is dus een combinatie van de bovenstaande drie punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>